Népi kultúrák > Kultúra - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Népi kultúrák > 13 weboldal. Kategória leírása: A népi kultúrák alkotásai hűen tükrözik vissza egy nép igazi lelkületét.
Szponzorált linkek
Ausztria klub
http://ausztria.network.hu/

Ausztria, Bécs, kultúra, képek, videók, élmények, Mozart, osztrák, Salzburg, Schönbrunni kastély…

Ausztria klub
Brazil klub
http://brazil.network.hu/

Brazília, Rio de Janeiro, Salvador, beszámolók, brazil capoeira, karnevál, információk ...

Brazil klub
Babonák, Hiedelmek, Számmisztika, Arcolvasás, India
http://www.erzsebetrosta.hu

Rosta Erzsébet honlapján olvashatóak válogatott írásai, megtalálhatóak letölthető könyvei, és folyamatosan bővülő cikkgyűjteményéhez akár Ön is hozzászólhat! Sok-sok érdekességet talál Kézelemzés, Vegetáriánus konyha, Babonák, Hiedelmek, Számmisztika, Arcolvasás, India témában. Megjelent könyveiből 6 kötet a kezekről szól: “A kezed nem hazudik”, a “Kínai kézdiagnosztika”, vagy a "Hindu tenyérjóslás", de írt egy szakácskönyvet is “Vegetáriánus konyha Indiában” címmel. Egy másikban - „Titokzatos számok” címmel - a numerológia módszereinek ismertetése mellett, elsősorban a számokhoz kapcsolódó mítoszokat, hiedelmeket gyűjtötte össze, és megjelent egy útikönyve is, a “Csalo! Csalo!”. Ha elolvassák, nemcsak élményeiben osztoznak, hanem, a cím jelentését is megtudják. A legutolsó, 2007. október végén megjelent könyv címe “Hiedelmek, hagyományok, babonák a világ minden tájáról”.

Babonák, Hiedelmek, Számmisztika, Arcolvasás, India
Híres Magyar klub
http://hiresmagyar.network.hu

Híres magyarok a Híres Magyar klubban a network.hu-n. Magyarok, akikre büszkék lehetünk...

Híres Magyar klub
Japán klub
http://japan.network.hu/

A Japán klub oldalán információkat szerezhetsz Japánról, ill. oszthatsz meg másokkal. Ismeretségeket köthetsz, barátokat kereshetsz.Nagyon tetszik! Japán, kultúra, nyelv, bonsai, harcművészet, gésa, tea, sushi, diplomácia, atombomba..

Japán klub
Marokkó klub
http://marokko.network.hu/

A Marokkó klub oldalán érdekességeket tudhatsz meg az országról, ill. saját információkat adhatsz át. Azonos érdeklődésű embereket ismerhetsz meg, akikkel együtt hódolhatsz hobbidnak: a marokkói kultúrának. Marokkó, Agadir, Andaluzia, alkudozás, higénia, egészségügyi tanácsok, teve, rózsakert, környezetvédelem...

Marokkó klub
Skócia klub
http://skocia.network.hu/

Ebben az internetes klubban Skóciával ismerkedhetsz meg, tapasztalataidat megoszthatod másokkal, azonos érdeklődésű barátokra lelhetsz. Skócia, skót duda, skót szoknya, egyház, Loch-ness, városok, várak, kultúra, táj...

Skócia klub
orientalArt
http://www.abbcenter.com/?t=oriental_art&c=1

orientális kultúra és ami hozzá kapcsolódik: tánc, zene, film, irodalom, képzőművészet, geográfia, szokások, mindennapok

orientalArt
(Sok)mindent Olaszországról
http://olaszorszagrol.hu/kategoria/kultura/

A magyarok régóta - egyfajta - különös szimpátiát éreznek Olaszország, az olasz kultúra iránt, ezért döntöttünk úgy, hogy létrehozunk egy információs portált Olaszország szerelmeseinek. Oldalunk sokszínű híreivel több szempontból enged betekintést Itália mindennapjaiba. Reméljük, hogy az oldalt azok is értékesnek találják majd, akik rendszeresen és élvezettel olvasgatják a bejegyzéseket, és azok is, akiknek néhány gyors és hasznos információt ad csupán.

(Sok)mindent Olaszországról
Olasz kultúra - Bologna, Olaszország
http://www.bologna.hu/index.php?menu=3&lang=1

Bologna-ban a vöröstéglás paloták, templomok és tornyok városában található Európa legrégibb egyeteme, ahol az elmúlt évszázadok alatt neves egyéniségek is megfordultak, pl.: Dante, Petrarca, Kopernikusz. Jogi kara mellett Európa-szerte elismert orvosi karral is rendelkezett, melynek ma egy múzeumot is szentelnek. Az 1088-ban alapított egyetemén, még magyar diákok is tanulhatták az orvoslás tudományát. Ezt bizonyítják azok a freskók, amelyek az 1553-ban Szondy Pál által alapított Collegio Ungarico mennyezetét és falait díszítik. Az 1764-ig kollégiumként működött, az épület ebédlőjében találhatóak Szent László, Szent Imre és Bakócz Tamás képei is. Bologna egyetemén tanították elsőnek az anatómiát. A reneszánsz szerzők, vagy Shakespeare olasz témájú műveiben az orvosok nem is lehettek mások, mint bolognaiak. I. Frigyes 1155-ben Bologna egyetemének az ún. Authentica Habita privilegiumot adta, melyet 1158-ban a birodalmi gyűlés valamennyi egyetemre kiterjesztett.

Olasz kultúra - Bologna, Olaszország
Német kultúra - Bonn, Németország
http://www.bonn.hu/index.php?menu=5&lang=1

Ez a csodálatos észak-rajna vesztfáliai város, mely Kölntől húsz kilométerre, a Rajna partján fekszik, olyan sok látnivalót kínál az ide látogatóknak, hogy azt még felsorolni sem könnyű feladat, hát még a bemutatott szebbnél-szebb helyeket végigjárni. Nem is lehet ezek után meglepő, hogy évente átlagosan hatszázezer turista látogat Bonnba, és átlagosan két napot töltenek el itt, s a vendéglátók átlagos kihasználtsága több mint negyven százalék. A város szívében fekszik a régi városháza, melynek alapkövét maga a választófejedelem, Clemens August tette le 1737-ben. Az épület Michael Leveilly tervei alapján készült el. Megválasztásának éjszakáján itt lépett a bonniak elé az NSZK első elnöke Theodor Hauss, de tartott itt ünnepi beszédet Charles de Gaulle és John Fitzgerald Kennedy is. A város főterének, a Marktplatznak a hangulatát a régi városháza határozza meg. A Marktplatz nemcsak a főtér, hanem Bonn kedvenc találkahelye is egyben.

Német kultúra - Bonn, Németország
Dortmund, Németország - kultúra
http://www.dortmund.hu/index.php?menu=4&lang=1

A város legjelentősebb színháza természetesen az 1904-ben alakult Dortmundi Színház, amely kínálatát opera, balett és különböző színdarabok, valamint egy gyerekszínház alkotják. Az Opera épülete a II. Világháborúban lerombolt zsinagóga helyén épült. Különböző magánszínházak, és táncművészeti tanodák mellett Dortmundban található az egyik legszebb szabadtéri színpad, a Naturbühne Hohensyburg, amely a syburgi erdőben, a folyóra épült. 1952 óta látogathatnak ide a színházkedvelők a népi játékokat megtekinteni. 2003 óta működik a Szabadtéri Színház Stúdió. Legkedveltebb előadásuk a gyerekmusicalek.

Dortmund, Németország - kultúra
Osztrák kultúra - Graz, Ausztria
http://www.graz.hu/index.php?menu=6&lang=1

Egyetemek Graz közel 37 ezer fiataljának biztosít egyetemi továbbképzést. Legrégebbi közülük a Karl-Franzens-Egyetem, amelyet 1585-ben alapítottak. Az Erzherzog-Johann-Egyetem sorra "termeli" a világhírű építészeket. Van, aki számára a grazi tanulmányok pedig egész egyszerűen a jazzel egyenlőek. A Grazi Művészeti Egyetemen működik ugyanis Európa legelső jazztagozata. Operaház A grazi Ausztria második legnagyobb operaháza. 1899-ben, az Európa-szerte tevékenykedő mérnökök, Fellner és Helmer tervei alapján épült. Ma. 2001-ben elnyerte "Az év Operaháza" címet, nem véletlenül jelent manapság ugródeszkát a fiatal zenészek számára. Az operaház a nyitottság és a tolerancia szimbólumát jelenti Graz számára.

Osztrák kultúra - Graz, Ausztria
Hirdetések
Oldal leírása
kultura.wyw.hu: Kultúra katalógus. Magyar kultúra és művészet. Művelődési házak, múzeumok.
Gyűjteményünkben 694 válogatott kultúra témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 694 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 29652